Informatie over de ondertitel True Blood - TV serie (2008)

True Blood - TV serie (2008) - ondertitel

Bekijk youtube trailer Ontvang bericht bij een nieuwe ondertitel versie

True Blood is een Amerikaanse televisieserie gecreëerd en geproduceerd door Alan Ball, bekend van onder andere Six Feet Under en American Beauty. De reeks is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris.

True Blood wordt sinds 7 september 2008 in Amerika uitgezonden op de betaalzender HBO. De serie krijgt uitstekende recensies en heeft inmiddels een grote schare fans.

In Nederland en België is True Blood sinds september 2009 te zien op Fox Life en loopt slechts een paar maanden achter op Amerika. In België is de serie sinds 15 oktober 2010 ook te zien op Canvas en sinds juli 2011 wordt het derde seizoen uitgezonden op Acht. Sinds 25 december 2012 zendt ook OP12 de serie uit.

In True Blood wordt de wereld in de nabije toekomst getoond. Een Japans bedrijf is erin geslaagd om synthetisch bloed te maken dat voor vampieren dezelfde voedingswaarde heeft als menselijk bloed. Hierdoor hoeven ze niet meer op mensen te jagen en kunnen ze gewoon met mensen samenleven, al gaat dit nog niet altijd even goed. De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) en de vampier Bill Compton (Stephen Moyer) in het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana.

De serie is losjes gebaseerd op de "Southern Vampire Mysteries", een boekenserie geschreven door Charlaine Harris. Per seizoen wordt er meestal één boek gekozen, maar in de afleveringen doen ook elementen uit andere boeken hun intrede, worden personages uit de boeken eerder of juist later of juist helemaal niet gedood en worden personages geïntroduceerd die in de boeken niet voorkwamen.

7.1